Στηρίζουμε την καμπάνια #SaveCrueltyFreeCosmetics

Ελάτε να σώσουμε τα καλλυντικά που δεν δοκιμάστηκαν σε ζώα.

Η μακροχρόνια απαγόρευση της ΕΕ για τις δοκιμές καλλυντικών σε ζώα είναι σε κίνδυνο. Πρέπει να δράσουμε τώρα για να προστατεύσουμε την απαγόρευση και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων να αγοράζουν καλλυντικά που δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα.

Ενώσαμε τις δυνάμεις μας με επωνυμίες από όλο τον κλάδο μας, συμπεριλαμβανομένων των Dove και των The Body Shop και περισσότερων από 100 οργανώσεις προστασίας  των ζώων για να εκφωνήσουμε ένα κάλεσμα συγκέντρωσης προς τους καταναλωτές να υπογράψουν μια Πρωτοβουλία των Πολιτών της Ευρώπης– έναν επίσημο μηχανισμό για τον κόσμο να ζητάει νέα νομοθεσία. Μαζί με το People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), Cruelty Free Europe (CFE), Humane Society International (HSI), Eurogroup για τα ζώα και τον Ευρωπαϊκό Συνασπισμό για τον τερματισμό των πειραμάτων σε ζώα (ECEAE)*, κάνουμε μια εκστρατεία για να μαζέψουμε ένα εκατομμύριο υπογραφές για να σώσουμε τα Cruelty free Καλλυντικά. Θα συμμετάσχετε μαζί μας;

Μετά από δεκαετίες εκστρατείας – από καταναλωτές, οργανισμούς προστασίας των ζώων και εταιρείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) απαγόρευσε τις δοκιμές καλλυντικών προϊόντων σε ζώα στο 2004. Σταμάτησε τις δοκιμές για συστατικά καλλυντικών το 2009 – και τέλος, το 2013, η ΕΕ απαγόρευσε την πώληση όλων των καλλυντικών προϊόντων που είχαν δοκιμαστεί σε ζώα. Αυτή η ορόσημο απαγόρευση έγινε ο χρυσός κανόνας για τις ρυθμιστικές αλλαγές στις χώρες σε όλον τον κόσμο. Αλλά τώρα η απαγόρευση απειλείται.

Τα cruelty free καλλυντικά χρειάζονται τη βοήθειά μας.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών Προϊόντων (ECHA) προτείνει νέες δοκιμές σε ζώα για συστατικά που έχουν χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια από καταναλωτές και χειρίζονται με ασφάλεια στα εργοστάσια για πολλά χρόνια – συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για καλλυντικά. Εάν αυτές οι αλλαγές περάσουν, πολλά ζώα θα μπορούσαν να υποβληθούν σε βάναυσα και περιττά πειράματα. Αυτές οι αλλαγές δεν βάζουν μόνο την εννεαετή απαγόρευση δοκιμών σε ζώα σε κίνδυνο, απειλούν επίσης την πρόοδο προς την απαγόρευση των καλλυντικών δοκιμών σε ζώα παγκοσμίως έως το 2023– κάτι που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε με τόλμη από το 2018.

Αυτό είναι απαράδεκτο. Χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας για να το σταματήσουμε.

Ενεργήστε τώρα για να διατηρήσετε την απαγόρευση και να σώσετε cruelty free καλλυντικά στην Ευρώπη.

Χάρη σε σύγχρονες, ανθρωπογενείς, μη ζωικές επιστημονικές εναλλακτικές, δεν χρειάζονται δοκιμές σε ζώα. Οι επιστήμονες ασφάλειας έχουν αναπτύξει και τις χρησιμοποιούν για δεκαετίες, οπότε γιατί να σταματήσουμε τώρα?

Τώρα, ενώσαμε τις δυνάμεις μας με μάρκες και οργανώσεις προστασίας των ζώων, να μιλήσουν με μια ενωμένη φωνή κατά των δοκιμών σε ζώα στην Ευρώπη. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να συλλέξουμε 1 εκατομμύριο υπογραφές για μια νέα Πρωτοβουλία των Ευρωπαίων Πολιτών. Ας στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι οι απαιτήσεις του ECHA για νέες δοκιμές σε ζώα παραβιάζουν την υπόσχεση μιας Ευρώπης χωρίς δοκιμές σε ζώα για καλλυντικά και αντίθετα με τις επιθυμίες των πολιτών της ΕΕ. Υπογράψτε, υποστηρίξτε και ελάτε μαζί μας για να απαιτήσουμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

  1. Προστασία και ενίσχυση της απαγόρευσης δοκιμών καλλυντικών σε ζώα

Ξεκινήστε νομοθετικές αλλαγές για την επίτευξη προστασίας για όλα τα συστατικά καλλυντικών χωρίς νέες δοκιμές σε ζώα – για κανένα σκοπό ή οποιαδήποτε στιγμή.

  1. Μεταμόρφωση του κανονισμού της ΕΕ για τα χημικά

Διασφάλιση της προστασίας της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος με τη διαχείριση χημικών ουσιών χωρίς την προσθήκη νέου ζώου στις απαιτήσεις δοκιμών

  1. Εκσυγχρονισμός της επιστήμης στην Ε.Ε

Δεσμεύεται, πριν από τη λήξη της τρέχουσας θητείας της, σε μια νομοθετική πρόταση που σχεδιάζει έναν οδικό χάρτη για τη σταδιακή κατάργηση όλων των πειραμάτων  σε ζώα στην Ευρωπαϊκή ένωση.

Λέμε να χρησιμοποιούμε επιστήμη, όχι ζώα. Λέμε ότι κανένα ζώο δεν πρέπει να υποφέρει και να πεθάνει στο όνομα της ομορφιάς. Υπογράψτε για υποστήριξη και προσθέστε το όνομά σας εάν συμφωνείτε.

Στήριξε μας
Αυτό το Website χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να περιηγείστε στον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.